måndag 21 februari 2011

VITA CHOKLADMUFFINS



Ingredienser:
100 g smör
150 g vit choklad
2 ägg
1 dl strösocker
Finrivet skal av 1 citron
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
cirka 1 dl hallon

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull på spisen.
Ta kastrullen från värmen och bryt i chokladen.
Rör tills chokladen har smält.
Vispa upp ägg, socker och citronskal.
Rör ner chokladblandningen i äggsmeten.
Tillsätt mjöl och salt.
Rör till en jämn smet och fördela i muffinsformar.
Tryck ner några hallon i varje form.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 12 minuter.

Källa: Mia Öhrns bok, Fler Kladdkakor.

lördag 12 februari 2011

MÖRA KYCKLINGFILÉER I SAMBALSÅS



6 port
Ingredienser:
6 kycklingfiléer (ca 1 kg)

5 dl vispgrädde

3 dl creme fraiche

1/2 dl soja

2 tsk sambal oelek (eller mer om man vill ha det riktigt starkt!)

3 vitlöksklyftor

Gör så här:
Lägg kycklingfiléerna i en form.
Blanda allt till såsen och häll över kycklingen.
In i ugnen, 175 C, ca 1 1/2 timma.
Vänd gärna kycklingen ett par gånger under tiden så den riktigt får gotta sig i såsen från alla håll och bli mör!
Servera med ris och/eller en god sallad.

Källa: http://www.bloggfamiljen.se/2009/09/22/mooooora-kycklingfileer-i-gudagod-sas/

GI-PIZZA

1 stor pizza

Tomatsås
Ingredienser:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
i msk olivolja
1 burk krossade tomater, 400 g
1 msk ajvar relish
1 tsk torkad basilika
salt och svartpeppar

Pizzadegen
Ingredienser:
4 ägg
2 krm salt
8 msk olivolja
2dl grädde eller vatten
6 msk fiberhusk

Gör så här:
Gör först tomatsåsen genom att skala och hacka lök och vitlök fint.
Hetta upp en kastrull med olivolja.
Bryn lök och vitlök i några minuter.
Tillsätt krossade tomater, ajvar relish och basilika.
Låt koka i ca 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Låt svalna.

Sätt ugnen på 200 gr.
Knäck äggen i en skål.
Vispa dem med salt, olja och grädde.
Tillsätt fiberhusk och låt svälla i några minuter.
Späd med mer vätska om det behövs.
Bred ut degen på en bakpappersbeklädd plåt.
Bred tomatsås över och toppa med valfria tillbehör.
Grädda i ugnen i ca 15 minuter.

Källa: LCHF på mitt sätt

FÄRSFYLLD PAPRIKA MED PEPPAROST & CHEVRE


4 port

Ingredienser:
4-6 paprikor (gärna avlånga)
1 msk olivolja
400g nötfärs
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad basilika
salt och svartpeppar
1 burk färskost med pepparsmak, 125 g
150 g chevreost
30 g rucolasallad

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 gr.
Dela paprikorna på längden.
Kärna ur och lägg dem på en smord ugnsplåt.
Hetta upp en stekpanna med olja och bryn färsen i några minuter.
Skala och finhacka vitlöken.
Tillsätt vitlök och basilika.
Smaka av med salt och peppar.
Fördela färskost i varje paprikahalva och lägg på köttfärs.
Smula över chevreost och gratinera i 20 minuter.
Servera med en sallad.

fredag 11 februari 2011

TACOFISK


4 port
Ingredienser:

600 g fiskfilé, t ex sej
1 tsk salt
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
1/2 dl tacosås, medium eller hot
2 dl Arla Köket riven ost texmex
15-20 tortillachips

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°.
Tina fisken om den är fryst.
Salta och vik ihop fiskfiléerna om de är tunna.
Lägg dem i en smord ugnssäker form.
Blanda grädde, tacosås och ost.
Häll över fisken.
Krossa chipsen och strö över.
Stek fisken i mitten av ugnen ca 25 min.
Servera med kokt potatis eller ris.
Servera gärna med en extra klick hot tacosås.

Källa: arla.se

MINT CHOCOLATE CHIP SEMIFREDDO



8 portioner
30 min + 6 tim frystid

Ingredienser:
4 ägg
1 1/3 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl kesella, naturell
150 g + 50 g mörk choklad
1 msk kallt kaffe
1 nypa salt
ca 6 droppar pepparmyntaolja (Apotekets)
grön karamellfärg
ev vit choklad till garnityr

Gör så här:
Separera äggulor och äggvitor.
Vispa äggulorna med strösockret pösigt.
Vispa äggvitorna till ett fast skum.
Vispa grädden fluffigt.
Rör samman äggulesmeten med den vispade grädden och kesellan.
Vänd i äggvitorna.
Dela upp smeten i två bunkar.
Smält 150 g av den mörka chokladen och låt den svalna.
Hacka de resterande 50 g av den mörka chokladen.

I den ena smeten, rör i den smälta chokladen samt det kalla kaffet och saltet.
I den andra smeten, tillsätt pepparmyntaolja efter smak, grön karamellfärg och den hackade chokladen.
Klä en passande form med plastfolie och häll den mörka chokladsmeten i botten och den mintsmakande överst.
Täck toppen med plastfolie.

Låt frysa i minst 6 timmar.
Lossa glassen genom att ställa formen en kort stund i ett varmt vattenbad.
Garnera gärna med vit choklad.

Källa: kalasgott.blogg.se