fredag 9 juli 2010

MARÄNGKRISPTÅRTA MED MASCARPONEKRÄM


Ingredienser:
4 äggvitor
2 dl socker
4 dl Rice Crisp
2 dl grädde
200 gr Mascarpone
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Valfria bär

Gör så här:
Vispa äggvitorna till maräng tillsammans med strösocker.
Blanda ner flingor av sorten Rice Crisp.
Bred ut marängen i två rundlar på ett bakplåtspapper,
du kan sedan lägga ihop till en högre tårta eller så har du två tårtor.
Grädda i 1 timme i 150 grader.
Lägg på tårtfat när de svalnat.
Vispa grädden, vispa sedan Mascarponen till en slät massa, vispa sedan lätt ihop dessa tillsammans med florsocker och vaniljsocker.
Bred på och emellan om du har båda bottnarna i en tårta/ krämen och avsluta med rikligt med bär. Hallon, jordgubbar eller en blandning kanske med blåbär och röda vinbär lite längre fram i sommar...