fredag 11 februari 2011
MINT CHOCOLATE CHIP SEMIFREDDO
8 portioner
30 min + 6 tim frystid
Ingredienser:
4 ägg
1 1/3 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl kesella, naturell
150 g + 50 g mörk choklad
1 msk kallt kaffe
1 nypa salt
ca 6 droppar pepparmyntaolja (Apotekets)
grön karamellfärg
ev vit choklad till garnityr
Gör så här:
Separera äggulor och äggvitor.
Vispa äggulorna med strösockret pösigt.
Vispa äggvitorna till ett fast skum.
Vispa grädden fluffigt.
Rör samman äggulesmeten med den vispade grädden och kesellan.
Vänd i äggvitorna.
Dela upp smeten i två bunkar.
Smält 150 g av den mörka chokladen och låt den svalna.
Hacka de resterande 50 g av den mörka chokladen.
I den ena smeten, rör i den smälta chokladen samt det kalla kaffet och saltet.
I den andra smeten, tillsätt pepparmyntaolja efter smak, grön karamellfärg och den hackade chokladen.
Klä en passande form med plastfolie och häll den mörka chokladsmeten i botten och den mintsmakande överst.
Täck toppen med plastfolie.
Låt frysa i minst 6 timmar.
Lossa glassen genom att ställa formen en kort stund i ett varmt vattenbad.
Garnera gärna med vit choklad.
Källa: kalasgott.blogg.se