onsdag 22 februari 2017

STRÖSSELKAKOR


ca 30 st
Ingredienser:
100 g smör
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
färgglatt strössel till garnering

Gör så här:
Rör smör mjukt ihop med socker och vaniljsocker.
Rör ner äggulan.
Blanda de torra ingredienserna för sig, och knåda sedan ihop en deg av alltihop.
Rulla degen till två lika långa rullar, ca 3 cm tjocka i diameter.
Lägg rullarna i plastfolie, och ställ i kylen en timme.
Sätt sedan ugnen på 175°, och dela varje rulle i 15 skivor.
Lägg 15 skivor var på två plåtar med bakplåtspapper, platta till skivorna lite och tryck fast lite strössel på varje kaka. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 min.
De ska knappt få färg. Går utmärkt att frysa.