3–4 portioner, 25 minuter.
INGREDIENSER:
2 st rödlökar, finskurna
2 st lime
2 msk olivolja + lite extra
1 chili, finskuren
1/2 tsk socker
salt
1 kruka koriander
2 tsk spiskummin, gärna hel
2 tsk finhackad rosmarin
1 burk borlottibönor à 400 g
nymalen svartpeppar
salladsblad
4 små tortillabröd
skott eller groddar
GÖR SÅ HÄR:
Lägg rödlöken i en liten bunke. Pressa över en lime och
låt stå i minst tio minuter.
Tillsätt två msk olivolja, chili, socker och lite
salt.
Grovhacka det mesta av koriandern och blanda ned.
Rosta spiskummin i torr stekpanna.
Tillsätt rosmarin,
avrunna bönor och lite extra olivolja.
Låt det hela bli ordentligt varmt. Häll över i en bunke,
mosa lite slarvigt med gaffel.
Riv över skalet av den andra limen och lite
saft.
Blanda väl och smaka av med salt, peppar och kanske lite extra olivolja.
Placera salladsblad på varje tortillabröd. Lägg en
klick bönor i mitten.
Toppa med rödlökssalsa, skott eller groddar samt extra
koriander.
Vik in ena änden och rulla ihop ordentligt.