lördag 12 juni 2021

RULLTÅRTETÅRTA



Ingredienser:
2 st färdigköpta rulltårtor eller en hembakad
5 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar

Rulltårta:
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl kaffegrädde eller mjölk
2 dl fast sylt till fyllning
lite socker

Gör så här:
Rulltårta:
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölet med bakpulver och vänd ner i smeten. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Vik upp kanterna till en låda, ca 30 x 40 cm. Bred ut smeten jämnt och grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5 min.
Lägg ett smörgåspapper på ett galler och strö på lite socker. Stjälp upp kakan på pappret. Bred på fyllningen och rulla i hop från ena långsidan med hjälp av pappret. Låt kallna luftigt.

Vispa grädden. Skär rulltårtan i bitar. Varva rulltårta med vispad grädde och jordgubbar och bygg ett torn. Garnera med resterande jordgubbar. Går enkelt att dubbla efter antal gäster och byt ut smaksättningen till tex blåbär eller hallon.