Ingredienser:
tagliatelle för 4 personer
ca 250 g kantareller
1 msk smör till stekning
2 schalottenlökar
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl vitt vin (gärna ett torrt vin)
3 dl grädde
flingsalt
grovmalen svartpeppar
2 dl riven parmesanost
vit tryffelolja, ca 1 msk
Gör så här:
Börja med att koka pastan.
Rensa kantarellerna och fräs dem i lite smör tills det mesta av vätskan har gått ur.
Hacka under tiden lökarna och pressa vitlöken, och låt detta få fräsa med när kantarellerna har fräst en stund. Tillsätt gärna lite mer smör.
Häll på vin, låt det koka upp, och tillsätt sedan grädde, salt och peppar och låt det koka upp igen.
Rör i 1 dl riven parmesanost och spara 1 dl till garnering.
Häll bort pastavattnet och häll tillbaka pastan i den tomma kastrullen igen. Blanda ner den gräddiga kantarellsåsen och rör om ordentligt. Garnera varje tallrik med lite riven parmesan, lite flingsalt och ta några varv med pepparkvarnen. Ringla försiktigt över lite tryffelolja.