ca 10 port
Ingredienser:
Bigmac dressing:
3 dl majonäs
6 msk bostongurka
6 msk gul senap (den är osötad)
4,5 tsk vitvinsvinäger
3 tsk vitlökspulver
3 tsk lökpulver
3 tsk smoked paprika krydda
Salt o peppar
Gratängen:
500 gr pasta
500 gr nötfärs
1 gul lök
4 msk tomatpuré
Salt o peppar
2 st förpackningar hamburgerost
Smörgårsgurka
Isbergssallad
3 st tomater
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till dressingen och låt stå medans du gör resten.
Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
Stek köttfärsen med lök, salt, peppar och tomatpuré.
Blanda ihop den kokta pastan med köttfärsen.
Häll hälften av det i en ugnsform. Lägg sedan på hälften av dressingen och de skivade tomaterna. Därefter på med resterande del av pasta och köttfärs.
Lägg sedan på hamburgarost och ställ in i ugnen på 200 grader tills osten fått önskad färg.
Lägg sedan på isbergssallad och resten av dressingen.
Avsluta med ett lager med smörgåsgurka.