fredag 10 september 2010

HALLONGLASS MED MARÄNG



Ingredienser
:
Glass
250 g hallon, frysta
2 dl crème fraiche
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 st äggulor

Maräng
4 st äggvitor
1 dl socker

Till garnering
Mynta eller citronmeliss
Florsocker

Gör så här:
1. Mixa bär, crème fraiche och socker till glasskonsistens.
2. Fördela blandningen i höga glas och ställ i frysen.
3. Sätt ugnen på grillvärme, 250-275 grader.
4. Vispa äggvitorna och tillsätt sockret lite i taget.
5. Vispa till en hård marängsmet.
6. Toppa med marängsmet på den frysta glassen och sätt in glasen i den heta ugnen med ugnsluckan öppen.
7. Gratinera ett par minuter tills marängen fått lite färg.
8. Garnera med mynta eller citronmeliss och pudra med lite florsocker.

Källa: http://www.recept.nu/1.311123/daniel_stockholm/efterratter_godis/frukt_bar/hemlagad_hallonglass_med_marang