fredag 9 december 2011

MJÖLKCHOKLADFUDGE
















Ingredienser:
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
2 msk flytande honung
100 gram mjölkchoklad

Gör så här:
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull.
Koka upp och låt stå och småkoka på medelvärme tills smeten kommit upp i 120 grader.
Använd en stektermometer som du låter ligga i kastrullen, supersmidigt!
När termometern visar 120 grader, dra kastrullen från plattan och rör ner smör & honung.
Ställ tillbaka på plattan och låt koka upp igen 2 minuter.
Stäng av plattan och tag kastrullen åt sidan.
Bryt ner chokladen och rör om tills den smält helt.
Häll upp fudgen i en liten bakpappersklädd form.
Låt stå i kylen tills den stelnat och skär upp fudgen i rutor.