måndag 28 november 2011
LAX- OCH KRÄFTPAJ
Ingredienser:
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 gram smör
1,5 msk vatten, ca
1 krm salt
Fyllning
200 gram kallrökt lax
200 gram kräftstjärtar, i lag (kan bytas ut mot räkor)
2 dl Västerbottensost, riven
3 st ägg
2 dl mjölk
salt och svartpeppar, nymald
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Kör mjöl och smör i matberedare till en grynig massa.
Tillsätt vatten och salt och kör till en smidig deg.
Tryck ut degen i en pajform och grädda ca 10–12 minuter tills pajskalet fått lite färg.
Sänk värmen till 200 grader.
Strimla laxen och häll av kräftorna.
Spar lite till dekoration om du vill.
Fördela lax och kräftor i pajskalet tillsammans med riven ost.
Vispa ihop ägg och mjölk med lite salt och peppar och häll över.
Grädda ca 20–25 minuter.
Garnera eventuellt med lite lax och kräftor. Servera med en fin sallad.
Källa: http://www.tasteline.com/Recept/Lax-_och_kraftpaj