onsdag 2 november 2011

MARÄNGTÅRTA MED LEMONCURDGRÄDDE




Ingredienser:
Maräng

4 Äggvitor
0,5 tsk Citron, saften
3 dl Strösocker

2 tsk Maizena

Lemoncurdgrädde
5 dl Vispgrädde
1 msk Vaniljsocker

2 dl Lemon curd

Garnering
2 dl Hallon, färska
25g Vit Choklad, finriven
ev. Citronmeliss och Citronskivor

Gör så här:
Maräng: Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa äggvitor och citronsaft till ett skum.
Tillsätt sockret pö om pö och vispa tills det har blivit en styv och glansig maräng.
Sikta i maizenan och rör om försiktigt.
Bred ut marängen i en rundel på en bakplåtspappersklädd plåt.
Sätt in marängen i ugnen och sänk genast till värmen till 150 grader.
Grädda tills marängen har börjat spricka i kanterna, ca 75 minuter.
Lemoncurdgrädde: Vispa grädden fluffig tillsammans med vaniljsockret och vänd sedan i lemon curden.
Bred ut lemoncurdgrädden över marängbotten och toppa med hallon och vit choklad.
Garnera gärna med citronmeliss och citronskivor.