måndag 20 juni 2011

STRAWBERRY SUPREME


Ingredienser:
Botten
250 g digistivekex
100 g smält smör
1 tsk kanel

Fyllning
600 g philadelphiaost
3 dl florsocker
2 dl rostade, grovt hackade hasselnötter
3 dl vispgrädde
2 l jordgubbar, varav ca 0,5 l används till saften

Glaze
1,5 dl vatten
0,5 l av jordgubbarna, delade
2 dl socker
1 msk potatismjöl

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 gr.
Mixa kexen fint och blanda med matfett och kanel.
Tryck ut i en pajform i botten (ca 25 cm).
Grädda mitt i ugnen 12 min.
Ta ut och låt kallna.
Vispa ihop philadelphiaost och florsocker och bred över botten.
Strö rostade nötter över.
Vispa grädden och bred över.
Garnera med massor av jordgubbar.
Häll vatten och jordgubbar i en kastrull och koka sakta i tre minuter.
Häll över i en sil och pressa saften ur jordgubbarna med en sked, ner i en ny kastrull.
Det ska bli ca 3 dl.
Låt svalna.
Rör ned socker och potatismjöl i den kalla saften och koka sedan upp under omrörning.
När första bubblan kommer är glazen färdig. Kyl.
Glaxen hälls över jordgubbarna.