måndag 15 augusti 2011

KANTARELL- & KÖTTFÄRSPAJ



Ingredienser:

50 g smör, rumstemperat
4 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver

Fyllning:
500 g blandfärs
2 st gula lökar eller stora schalottenlökar
0,5 liter kantareller
2 klyftor vitlök
salt och peppar
olja till stekning
5 dl crème fraîche
4 msk majonnäs
4 dl riven ost

Gör så här:
Pajdeg:
Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg.
Kavla ut pajdegen på ett mjölat bakbord och klä in en pajform med degen.

Fyllning:
 Skiva löken tunt och krossa vitlöksklyftorna med en kökskniv.
Häll lite olja i en stekpanna och lägg ner löken, vitlöken och den rensade svampen.
Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna av pannan för att få plats med att steka köttfärsen.
Blanda runt den brynta köttfärsen med svamp- och lökblandningen och smaksätt med salt och peppar.
Lägg ner blandningen i det obakade pajskalet.

Täcket:
Blanda crème fraiche och majonnäs i en skål.
Bred blandningen över köttfärsfyllningen och toppa med osten.
Baka pajen i ugnen i ca 20 - 30 minuter.