onsdag 21 september 2011
SNITTAR
* Tomat/mozzarella/basilika spett. (mozarellaboll, ett blad basilika, en coctail tomat, ringla lite olivolja över dom och toppar med lite flingsalt)
* Parmesansnurror. (en rulle smördeg, pensla med uppvispat ägg, riv över massa parmesan, rulla ihop, skiva, lägg på plåt med snittsidan upp, in i ugn 250 grader nåra minuter, så dom blir gyllenbruna)
* Ajvarsnurror (en rulle smördeg, smeta på ajvar relish, rulla ihop, skiva, lägg på plåt med snittsidan upp, in i ugn 250 grader nåra minuter, så dom blir gyllenbruna)
* Ruccola/västerbottensnittar ( ta ett tortilla bröd, storlek M, lägg i en varm stekpanna, strö över lite riven västerbotten ost, en näve ruccolasallad, lite ost till, och toppa sen med ett tortilla bröd till, stek på båda sidorna, så det klibbar ihop i mitten kan man säga, sen klipper man dom i lagom tårtbitar.)
* Pepparotssnittar ( ta ett tunnbröd, smeta på creme bonjour eller nån annan färskost som är smaksatt med pepparot, lägg sedan 2 skivor saltrulle på, rulla ihop, låt ligga i kylen några timmar, skär sedan upp dem i lagom mums bitar!)
* Vitlök/kalkonsnittar (ta ett tunnbröd, smeta på creme bonjour eller nån annan färskost som är smaksatt med vitlök, lägg sedan 1 skiva chili kalkon på, rulla ihop, låt ligga i kylen några timmar, skär sedan upp dem i lagom mums bitar!)
* Vitlöksoliver (köpte mini kalamati oliver, hällde av spadet, la dem i en ny burk, hällde över olja, pressade i 6 st vitlöksklyftor, och hällde i ett paket frysen persilja, blanda, låt detta stå minst en vecka-
Sen hade vi brieost som vi skar i lagom mums bitar och salami i små bitar oxå...