torsdag 18 oktober 2012
KANTARELLPASTA MED VIN OCH GRÄDDE
Ingredienser:
ca 200 g kantareller
2 schalottenlökar
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
3 dl grädde
tagliatelle för 4
1,5 dl riven parmesanost
havssalt
grovmalen svartpeppar
vit tryffelolja, ca 1 msk
Gör så här:
Börja med att sätta igång att koka pastan.
Hacka sedan lökarna och pressa vitlöken, och låt ligga kvar på skärbrädan medan du steker kantarellerna lite.
Låt sedan löken och vitlöken få fräsa med på slutet.
Häll på vin, låt det koka upp, och tillsätt sedan grädde, salt och peppar och låt koka upp igen.
Rör i 1 dl riven parmesanost, spara 0,5 dl till garnering.
Blanda ner den nykokta pastan, och rör om ordentligt.
Garnera varje tallrik med lite riven parmesan, lite flingsalt och ta några varv med pepparkvarnen. Ringla försiktigt över lite tryffelolja, och njut!
http://baraenkakatill.blogspot.se/