måndag 19 november 2012

KYCKLINGGRYTA MED ÄDELOST














 





Ingredienser:
4 kycklingbröstfiléer
1 pkt bacon
1 liten purjolök
250 g färska skogschampinjoner
5 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
1-2 msk soya
140 g ädelost
grovmalen svartpeppar

Gör så här:

Skär kycklingfiléerna i ganska stora bitar, och bryn dem i en gryta.
Ta upp dem och lägg dem på en tallrik vid sidan av.
Varmhåll under aluminiumfolie.
Skär baconet i små bitar och stek, låt det sedan få rinna av på hushållspapper.
Hacka purjolöken, skär champinjonerna i mindre bitar och bryn även detta i grytan.
Lägg sedan tillbaka baconet och kycklingen i grytan.
Tillsätt vispgrädde, kycklingfond, soya och peppar.
Smula ner ädelosten, och låt grytan koka upp.
Häll sedan ner grytans innehåll i en ugnsfast form.
Gratinera alltihop i mitten av ugnen på 225C i ca 10-15 min.
Servera grytan med pressad potatis och sallad.