torsdag 13 december 2012

SNICKERSKLADDKAKA


















 


Ingredienser:
ströbröd och smör till smörjning av form
4 ägg
6 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
1 center/plopp förpackning

Garnering:
2 dl salta jordnötter
200 gram mjölkchoklad

vispgrädde till servering

Gör så här:

Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret till smeten. Låt svalna.
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och smöret.
Bred ut i den smorda och bröade formen.
Tryck sedan i alla plopp och grädda sedan i mitten på ugnen i ca 30 minuter.

Under tiden smälter du mjölkchokladen över ett vattenbad och rör ner jordnötterna.
Fördela sedan detta på kladdkakan, och ställ den kallt minst 2 timmar innan servering.