50-60 st
Ingredienser:
1½ dl strösocker
1½ dl vispgrädde
1 dl vit sirap
½ tsk salt
50 g smör
100 g vit choklad
rivet skal av 1 citron
Gör så här:
Blanda socker, grädde, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull.
Koka upp och koka utan lock 15-20 min tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 122°. Tiden varierar beroende på hur stor kastrull man har.
Rör i smeten ganska ofta.
Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna något.
Skär smöret i tärningar och hacka chokladen fint.
Låt chokladen och smöret smälta något i den varma kolan innan du börjar röra, då spricker inte fudgen.Lägg ner det och citronskalet i kastrullen och rör försiktigt tills allt är blandat. Häll smeten i en form, ca 15x20 cm.
Låt svalna. Skär eller klipp kolan i bitar innan den stelnat helt. Försvara svalt.