torsdag 23 september 2021

PAVLOVA MED VANILJSMÖRKRÄM

6 port

Ingredienser:
2 äggvitor
1 dl strösocker
2 dl rice krispies

Vaniljsmörkräm
2 äggulor
0,5 dl socker
0,5 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
45 g smör
1 tsk vaniljsocker

Till garnering
3 dl vispgrädde
färska bär

Gör så här:
Vispa äggvitorna med sockret till ett hårt skum.
Vänd ner flingorna i marängen.
Klicka ut marängen till 6 runda kakor på ett bakplåtspapper.
Grädda i 125 grader i 60 minuter.

Blanda äggulor, socker, grädde, mjöl och smör i en kastrull.
Låt sjuda på svag värme till den tjocknar.
Låt krämen svalna i kylen.
Förbered marängbakelsen en timme innan serveringen.
Bred först smörkrämen på marängtårtan och sedan den vispade grädden.
Garnera med bär.