torsdag 18 september 2014

AMERIKANSKA PANNKAKOR


4 port
Tid: 20 minuter

Ingredienser:
210 g (3 1/2 dl) vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 ägg
2 dl mjölk
3 msk smör
3 msk honung

Gör så här:
Sikta ner vetemjölet i en skål.
Häll i bakpulver och salt. Rör om ordentligt så allt blandas.
Skira äggen (separera gula och vita).
Vispa vitorna till ett fast skum med endast små bubblor.
Blir bäst resultat i en helt ren metallskål.
Smält smöret.
Vispa upp äggulor och mjölk så de blandas.
Tillsätt smöret och rör om.
Häll i hälften av mjölkblandningen i mjölet. Rör om lite.
Tillsätt resten och rör smeten helt slät. Vispa inte.
Ha i de vispade äggvitorna och rör återigen till en slät smet.
Häll i honungen och rör om så det blandas helt.
Stek på medelvärme. 1/2 dl brukar vara lagom per pannkaka.
Ovansidan ska vara nästan helt torr, med endast lite fukt i mitten,
innan man vänder dem.
Servera på valfritt sätt, men lönnsirap känns nästan som ett måste.