Ingredienser:
ca 1 kg tunna revben
1 gul lök
5 vitpepparkorn
1 lagerblad
2 vitlöksklyftor
1 rejäl nypa salt
Glace:
1 dl ketchup
1 dl bbqsås
2 msk kinesisk soja
2 msk sirap
Salt & peppar
Gör så här:
Skär revbenen i bitar och lägg i en gryta.
Täck med vatten.
(Man kan göra dem i bit också men brukar vara svårt att få ner i nån gryta). Klyfta lök och vitlök grovt och häll i tillsammans med lök, lagerblad, peppar och salt.
Låt småkoka ca 1 h så köttet blir mört.
Låt svalna i lagen.
Blanda en glace på 1 dl ketchup + 1 dl bbqsås + 2 msk kinesisk soja + 2 msk sirap + salt & peppar.
Pensla detta runtom revbenen och grilla dem i ugnen 225° tills de fått fin färg.