4 port
Ingredienser:
4 laxfiléer
salt, citronpeppar
2 blomkålar
2 dl riven parmesan
4 msk philadelphiaost (färskost)
salt, vitpeppar
Garnering
8 gröna sparrisar
4 tomater
2 citroner
Romsås
4 dl handskalade räkor
4 msk finhackad dill
1 burk creme fraiche
1 dl majonnäs
1 burk stenbitsrom
Gör så här:
Sätt på grillen på full värme.
Smörj plankorna med olja.
Sätt in plankan för att ”bränna” av den i ca 10 minuter.
Ta sedan ut för att svalna lite.
Bryt blomkålen i små buketter och koka dem mjuka ca 12 min i lättsaltat vatten.
Under tiden: Förbered romsåsen med räkor.
Häll av blomkålen i durkslag och lägg tillbaka i kastrullen och låt ånga av på svag värme i ca 10 minuter.
Mosa blomkålen med en potatisstöt eller liknande.
Låt svalna lite.
Lägg i ren kökshandduk och vrid ur så mycket som möjligt så att överflödigt vatten pressas ut.
Vispa/Mixa moset slätt med riven parmesan och philadelphiaost.
Spritsa moset runt plankorna.
Stek sparrisen i smör eller olja i några minuter.
Garnera med dem och tomat.
Sätt in i ugnen (Ca 225 grader grill) och gratinera tills moset fått fin färg.
Under tiden: Salta och krydda laxfiléerna.
Stek dem i smör i het panna med skinnsidan neråt, ca 2 minuter på varje sida.
Ta sedan bort skinnet och det bruna under. Ta bort från plattan men låt vila i stekpannan.
Lägg laxfiléerna på plankan och fördela romsåsen ovanpå.