Portioner: 8
Ingredienser:
Lasagneplattor
8 ägg
200 g färskost (Philadelphiaost)
1 dl fiberhusk
1-2 krm salt
Tomatsås:
2 msk olivolja
1 lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
400 g plommontomater i burk (Zeta, Delizie
1 msk tomatpuré
1 msk torkad basilika
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk torkad timjan
2-3 krm salt
1-2 krm svartpeppar
1 dl creme fraiche, grädde eller kokosgrädde
Lasagneinnehåll
Krämig tomatsås
1 kilo kycklingfiléer eller 2 grillade kycklingar.
2 paket bacon
8 färska champinjoner
1 kruka basilika
salt, peppar
200 gr riven mozzarella
smör eller kokosfett att steka i
Gör så här:
Tomatsåsen:
Fräs finhackad lök och vitlök mjuk i olivolja i stekpanna.
I en kastrull lägg ner tomater, tomatpuré, lök, kryddor och låt småputtra några minuter.
Rör ner grädden och med stavmixern i botten, kör såsen slät.
Smaka av med salt och peppar.
Lasagneplattor:
Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst,
tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop.
Bred ut smeten tunt på två smorda bakplåtspapper eller använd gärna silikonpapper.
Lägg vars ett smort bakpapper över och börja kavla ut till papperskanterna.
Försök att få ut smeten så jämnt och långt ut som möjligt.
Låt papprena vara kvar under gräddningen.
Grädda i ca 10 minuter.
Låt svalna och ta sedan bort översta pappret och skär sedan ut lasagneplattor.
Höj ugnsvärmen till 225 gr.
Lasagneinehållet: Putsa kycklingfiléerna och skär i strimlor. Strimla baconet.
Skiva champinjonerna. Salta och peppra och stek allt tillsammans i omgångar på ganska hög värme så filéerna får lite färg.
I en form, smeta ut lite sås på botten och lägg sedan några plattor över,
sedan lite kyckling/bacon, basilikablad och sås och fortsätt sedan så tills kycklingen, lasagneplattorna och såsen är slut, toppa med riven mozzarella.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Servera med en god sallad.