torsdag 19 maj 2016
TOFFIFEE-KLADDKAKA MED NUTELLA-SWIRL
Ingredienser:
150 g smör, smält
2 dl vetemjöl
2 3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 ägg
1 nypa salt
9-10 bitar Toffifee
3 msk Nnutella
Tillbehör
Vaniljglass el lättvispad grädde
Pudrad kakao
Gör så här:
Sätt ugnen på 150-160°.
Smöra och mjöla formen (24cm), med en mix av mjöl & kakao, alt mjöl och O’boy.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, vetemjöl, kakao, vaniljsocker, ägg och salt direkt ner i kastrullen.
Rör till en jämn lite tjockare, kladdig smet.
Häll smeten i formen och klicka på tre klickar Nutella lite utspritt. Dra med handtaget på en gaffel/sked genom Nutellan och swirla in den i kladdkakesmeten.
Tryck ner Toffifee med lagom mellanrum och sätt in i ugnen i 20 min.
Kakan skall vara kladdig och härlig i mitten.
Ta ut kakan och låt den svalna innan servering, eller servera den ljummen.
Servera med en klick grädde eller en kula härlig vaniljglass.
Pudra lite kakao över vid servering!