Ingredienser:
150 g smör
1,5 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
ca 150 g mandelmassa
Äpplen
Kanel
Hasselnötter
Pärlsocker
Gör så här:
Smält 150 gr smör i kastrull, blanda med 1 1/2 dl socker, låt svalna.
Rör i 3 dl mjöl, 2 tsk bakpulver och 1 1/2 dl mjölk.
Grovriv ca 150 g mandelmassa och blanda ner i smeten.
Bröa formen, häll i smet, skala och skiva äpplen och tryck i smet.
Ös på med kanel, hackade hasselnötter och pärlsocker.
Grädda i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.
Servera med en hemlagad vaniljkräm!
Vaniljkräm:
3 äggulor
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk äkta vaniljpulver eller vaniljstång
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Blanda äggulor, florsocker och vaniljsocker, vispa detta pösigt.
Vispa sedan grädden och blanda den med äggsmeten, rör ihop allt till en tjock kräm.
Om du förvarar den i kylen under natten kan den dela sig lite, men den går snabbt ihop om du vispar upp den igen.