onsdag 9 augusti 2017
RAW FOOD-GODIS MED FRÖN OCH CHOKLADTÄCKE
ca 20 bitar
Ingredienser:
Frölager:
1 dl riven kokos
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpakärnor
20 dadlar utan kärnor
0,5 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
Chokladtäcke:
0,75 dl kokosolja
2 msk kakao
2-3 msk lönnsirap
flingsalt till garnering
Gör så här:
Lägg alla ingredienserna till frölagret i en mixer och kör loss. Mixa länge, det ska bli en lite halvseg massa som håller ihop. När det är gjort, klä en hederlig brödform med plastfolie, och tryck ut frömassan där i. Jämna ut den ordentligt.
Till chokladtäcket - kokosoljan ska vara flytande, det krävs ofta bara några sekunder i mikron för att den ska bli det. Rör samman kokosoljan med kakao och smaka av med lönnsirap. Bre detta över frömassan. Ställ in i frysen i ca 15 min, ta sedan ut den, vänta ett par minuter, och skär den sedan i fyrkanter. Strö över lite flingsalt. Förvara i kylen, eller frysen om inte allt ska gå åt inom de närmsta dagarna. De tinar i rumstemperatur på bara ett par minuter.