tisdag 5 september 2017

HALLONPAJ MED BRYNT SMÖR


Ingredienser:
Hallonpaj
150 g smör
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl ljus sirap
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
1 krm salt
500 g hallon
1 msk majsstärkelse

Vit chokladvisp
2 dl vispgrädde
100 g hackad vit choklad

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C.
Paj: Smält smöret i en kastrull. Låt bubbla på svag värme tills det blir gyllene och börjar dofta nötigt. Ta från värmen.
Rör ner havregryn, strösocker, vetemjöl, sirap, bakpulver, mjölk och salt.
Lägg hallonen i en pajform och blanda med majsstärkelsen. Klicka över smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter.
Vit chokladvisp: Värm grädden i en kastrull (koka ej). Ta från värmen och rör ner den hackade chokladen. Låt svalna helt i kylen. Vispa fluffigt med elvisp.
Servera pajen med vit chokladvisp.

Värm 2 dl vispgrädde i en kastrull (koka ej). Ta från värmen och rör ner 100 g hackad vit choklad. Låt svalna helt i kylen. Vispa fluffigt med elvisp.