6 portioner
Ingredienser:
ca 200 g färska lasagneplattor
1 burk färdig tomatsås, ca 400 g
1 kruka färsk basilika, hackade blad
250 g chark, t ex salami från charkdisken
250 g körsbärstomater i halvor
2 påsar mozzarella á 125 g/påse, riven
salt & peppar
Ostsås:
3 dl crème fraiche
250 g mascarpone
2 dl färskriven parmesan (ca 50 g)
salt & peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Rör ihop ingredienserna till ostsåsen i en bunke och smaksätt med salt och peppar. Häll lite tomatsås i botten på en form, så att det precis täcker botten. Skeda över lite ostsås, lägg ut ett gäng skivor chark och strö över lite basilikablad. Lägg på lasagneplattor och upprepa proceduren tills ingredienserna är slut. Toppa sedan lasagnen med de halverade cocktailtomaterna och den rivna mozzarellaosten. Ringla över lite olivolja, och gratinera i ugnen i ca 35-40 minuter, tills lasagnen har fått fin färg. Servera lasagnen med en god sallad, och toppa den med några färska basilikablad ifall du har några kvar.