måndag 19 mars 2018
CHOKLADRULLTÅRTA MED SMÖRKRÄM
Ingredienser:
3 ägg
1,5 dl strösocker
0,75 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Smörkräm:
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Klä en långpanna med bakpapper.
Vispa länge ägg och socker pösigt. Det ska bli rejält pösigt.
Rör samman potatismjöl med kakao och bakpulver i en egen bunke, och sikta sedan ner detta i äggsmeten genom en sil.
Häll över smeten i långpannan och grädda den i nedre delen av ugnen i ca 5-6 minuter.
Efter att du tagit ut den, låt den svalna i ca 10 min innan du strör på lite socker.
Stjälp över den på ett het nytt bakplåtspapper, med den sockrade sidan nedåt.
Låt bottnen svalna medan du gör smörkrämen
Lägg alla ingredienser i en bunke och vispa med elvisp.
Bred fyllningen på rulltårtan och rulla ihop den med hjälp av pappret.