måndag 22 april 2019

VANILJBULLEKLADDKAKA

INGREDIENSER:
Kaka:
200 g smör
3 dl strösocker
2 tsk nymortlad kardemumma
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
2,5 dl vetemjöl

Rippel:
1 sats marsankräm
(1 påse + 2 dl mjölk)

Florsocker
Vispad grädde

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och låt det svalna något. Blanda de torra ingredienserna och rör ner smöret. Knäck äggen och rör ner dem till en lös smet. Häll smeten i en springform med bakplåtspapper i botten.

Blanda marsankrämen och fyll en spritspåse (går bra med vanlig plastpåse om man inte har någon) och klipp av toppen. Spritsa en spiral över kakan med krämen, börja i mitten och jobba utåt.

Grädda mitt i ugnen 15 min. Den ska vara kladdig. Se upp så den inte blir för torr. Tänk på att den sätter sig vid eftervärmen också så hellre för kladdig än tvärt om.

Sikta över florsocker när kakan svalnat och servera med vispad grädde.