tisdag 30 april 2019

VIETNAMESISK KYCKLINGSALLAD MED PAPAYA OCH MANGO


INGREDIENSER:
2-3 portioner
200 g kycklinglårfilé
 0,5 msk soja
 1 tsk socker
 0,5 msk fem kryddor/five spices (kryddblandning bestående av fänkålsfrön, kanel, anis, kryddnejlika och sichuanpeppar)
 Salt
 Peppar

Limevinägrett:
 1 st lime, juicen
 1 tsk fisksås
 0,25 msk vatten
0,5 st vitlöksklyfta, pressad
 0,5 st röd spansk chili
 0,25 msk socker

Mango- och papayasallad:
0,5 st skalad och hyvlad grön mango
 0,25 st skala och hyvlad grön papaya
 1 st skalad och hyvlad morötter
50 g färsk spenat
1,5 st fint skivade vårlökar
0,5 dl färska myntablad
0,5 dl färska thaibasilikablad
0,5 dl färska korianderblad

Topping:
 1 msk rostade sesamfrön
 1,5 msk rostad lök

GÖR SÅ HÄR:
Börja med att lägga kycklingen i en skål. Häll på alla kryddorna förutom salt.
Ställ in kycklingen i kylen och marinera i minst 30 minuter.

Blanda alla ingredienserna till en limevinägrett i en burk med lock.
Skaka om och låt vinägretten stå till sig i kylen i minst 30 minuter.

Blanda alla ingredienserna till salladen.
 
Häll över dressingen och blanda väl med salladen. Lägg på den stekta kycklingen.
Toppa med de rostade sesamfröna, den rostade löken och eventuellt med lite mer färska örter.

Salta och stek kycklingen i olja på medelhög värme i cirka 6 min på vardera sida eller tills de är genomstekta och fått fin färg. Ställ kycklingen åt sidan.