tisdag 31 januari 2023

HAVRERUTOR MED DUMLE


 


INGREDIENSER:
125 g smör
2 dl strösocker
0.75 dl ljus sirap
1 ägg
4.5 dl havregryn
2.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
15 st dumlekolor
flingsalt till garnering

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175° över/undervärme och klä en form 20×20 cm med bakplåtspapper.
Smält smöret i en kastrull och låt svalna en aning. Rör ner strösocker, sirap och ägg.
Blanda de torra ingredienserna (förutom dumle och salt) i en skål för sig och häll sedan ner smörblandningen. Arbeta ihop en jämn smet och bred ut den i formen.

Dela alla dumlekolor i 4 bitar och strö dem sedan över kakan.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 min tills kakan blivit gyllene.
Tag ut och strö över flingsalt. Låt svalna innan du skär i rutor 4x4 st.