8 port
INGREDIENSER:
INGREDIENSER:
800 g fläskfärs eller kycklingfärs
8 st salladslökar
1 st rödlök
1 dl fisksås
1 st röd chili
4 st lime
2 krukor färsk mynta
2 krukor färsk koriander
8 st salladslökar
1 st rödlök
1 dl fisksås
1 st röd chili
4 st lime
2 krukor färsk mynta
2 krukor färsk koriander
Tillbehör:
Jasminris
1 st isbergssallad
Jasminris
1 st isbergssallad
Topping:
1 dl jordnötter
2 msk rostade sesamfrön
1 kruka färsk koriander
GÖR SÅ HÄR:
Koka jasminriset enligt instruktionerna på förpackningen.
Fräs färsen i en oljad stekpanna.
Skala och klyfta rödlöken tunt och skär salladslöken. Plocka bladen på koriandern och myntan.
Blanda fisksås, pressad lime och chili tillsammans med färsen, koriander, mynta och lök.
Fördela ris och blandningen i isbergssalladsblad, toppa med hackade jordnötter, färsk koriander och rostade sesamfrön.