måndag 6 november 2023

HAVREKAKOR MED CHOKLAD



Ingredienser:
300 g smält smör
3 dl havregryn
1 ägg
3 dl socker
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver

Chokladfyllning:
150 g smör
6 msk grädde
2 msk kakao
3 dl socker
1 msk vetemjöl

Gör så här:
Rör ihop alla torra ingr till smeten, smält smöret och häll i. Blanda ordentligt och häll sist i ägget.
Klicka ut smeten i folieformar, fyll formarna lite mer än hälften.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader, 10-15 minuter.
Under tiden kakorna är i ugnen gör man chokladfyllningen. Smält smöret och tillsätt de övriga ingr. Rör hela tiden på svag värme. Såsen ska sjudas ihop.
När kakorna är klara i ugnen häller man en klick fyllning i varje kakas mitt. Avslutningsvis ställer man in dem i ugnen ytterliggare en minut. Låt kallna på plåten.