Ingredienser:
1/2 halv finhackad gul lök
2 st finhackade selleristjälkar
1 st röd finhackad spetspaprika
1 msk paprikapulver
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
800 g nötfärs
500 krossade tomater/ 650 g passerade tomater
4 dl vatten
1 st köttbuljong
2 dl lätt creme fraiche
2 msk smör
5 st lasagneplattor
1 st buratta
Riven parmesan
1/2 halv finhackad gul lök
2 st finhackade selleristjälkar
1 st röd finhackad spetspaprika
1 msk paprikapulver
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
800 g nötfärs
500 krossade tomater/ 650 g passerade tomater
4 dl vatten
1 st köttbuljong
2 dl lätt creme fraiche
2 msk smör
5 st lasagneplattor
1 st buratta
Riven parmesan
Gör så här:
Börja med att finhacka grönsakerna och fräs de i olja i ca 2 min.
I med färsen och stek tills den ändrar färg.
Häll i paprikapulver, salt, peppar, köttbuljong, krossade tomater, vatten, creme fraiche och smör.
Blanda ihop och krossa plattorna direkt i soppan. Låt koka upp.
Sänk värmen och lägg ett lock på kastrullen och låt det småputtra tills plattorna är lagom mjuka.
Servera med en klick buratta samt riven parmesan på toppen.