tisdag 30 januari 2024

LASAGNESOPPA



Ingredienser:
1/2 halv finhackad gul lök
2 st finhackade selleristjälkar 
1 st röd finhackad spetspaprika
1 msk paprikapulver
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar 
800 g nötfärs 
500 krossade tomater/ 650 g passerade tomater
4 dl vatten 
1 st köttbuljong
2 dl lätt creme fraiche
2 msk smör
5 st lasagneplattor
1 st buratta
Riven parmesan

Gör så här:
Börja med att finhacka grönsakerna och fräs de i olja i ca 2 min. 
I med färsen och stek tills den ändrar färg. 
Häll i paprikapulver, salt, peppar, köttbuljong, krossade tomater, vatten, creme fraiche och smör. 
Blanda ihop och krossa plattorna direkt i soppan. Låt koka upp. 
Sänk värmen och lägg ett lock på kastrullen och låt det småputtra tills plattorna är lagom mjuka. 
Servera med en klick buratta samt riven parmesan på toppen.