söndag 20 oktober 2024

BAO BUN MED STICKY PORK

 


4 portioner
Ingredienser:
500 g benfri kotlett
salt och peppar
olja att steka i
4 st vitlöksklyftor
3 cm ingefära
1 tsk five spices
0,75 dl flytande honung
2 msk  sweet chili sås
1 msk risvinäger
1 tsk sesamolja

SYRADE GRÖNSAKER
1 gurka
1/2 påse vitkål & morotsmix
1 rödlök
5 msk risvinäger
2 msk strösocker
2 msk sesamolja
salt
1/2 chili

Gör så här:
Strimla gurka och rödlök fint. Ha upp gurkan i en skål och rödlöken och vitkålsmixen i en annan skål. Blanda samman vinäger, socker, olja och salt. Fördela detta över rödlök, kålmix och gurkan. Finhacka chilin och strö det över gurkan och låt grönsakerna stå minst 1 timme innan servering.
Skär köttet först i skivor sedan i strimlor. Salta och peppra. Stek i omgångar i olja tills fläsket fått en fint stekyta runt om. Lägg åt sidan. Skala och finriv vitlök och ingefära. Stek detta på medelvärme under omrörning i samma stekpanna du stekt fläsket i. Tillsätt sedan kryddor, honung,  sweet chilisås, risvinäger och sesamolja. Låt detta sjuda på medelvärme, tillsätt fläsket och låt allt puttra tills fläsket är täckt av en tjock, klibbig sås.
 Servera dina Bao Buns med fläsket, grönsakerna, Sweet Chili Mayon, koriander och sesamfrön på toppen.