lördag 9 april 2011

TOBLERONEMOUSSE



För 4- 6 portioner
Ingredienser:
2oo gram toblerone

2 ägg

3 dl grädde

1 msk flytande honung
Färska hallon (100 gram finhackad toblerone)

Gör så här:
Smält chokladen över vattenbad tillsammans med honungen.

Låt svalna.

Under tiden vispar du grädde fluffig.

Ta fram en annan skål och vispa de 2 äggen fluffigt.
Lite i taget så rör du ihop chokladen med äggen,
rör hela tiden så att du blandar om till en chokladsmet.

Nu så tar du lite grädde i taget och väder ner,
vänd så lite som möjligt – men ändå så det blandar sig.

(nästa gång jag serverar denna kommer jag att finhacka ner en toblerone ner i moussen också så att det blir chokladkrisp i den )
Och sedan häller du upp i fina portionsskålar och låter stå kallt i kylskåp i minst 2 timmar.
Servera den fluffiga moussen med färska hallon.

Källa: http://pernillawahlgren.se/jennys-matblogg/fluffig-tobleronemousse.html