tisdag 31 maj 2011
KRÄMIG KASSLER MED MANGO & INGEFÄRA
Ingredienser:
ca 500 g kassler i skivor
3 dl ris, gärna långkornigt
2 dl frysta, gröna ärter
1 rödlök
1 paket frysta, tinade mangotärningar (250 g)
2 dl vispgrädde
2 tsk dijonsenap
2 msk färskriven ingefära
1/2 kruka hackad persilja
salt
svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Rör ner de frysta ärterna mot slutet eller tillaga dem enligt anvisning på förpackningen om du vill servera dem separat.
Lägg kasslerskivorna omlott i en smord, ugnssäker form.
Skala, halvera och skär rödlöken i tunna skivor.
Sprid ut löken och mangotärningarna över kasslerskivorna.
Blanda grädde, senap och ingefära efter smak i en bunke.
Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Häll blandningen över kasslern.
Tillaga i mitten av ugnen 10–15 minuter, tills gratängen fått fin färg.
Blanda ner persiljan i riset och servera till kasslergratängen.
Källa:https://www.ica.se/Butikssidor/Supermarket/Ostersund/Matmastaren-566/Recept--mat1/Sok-recept/Recept/?recipeid=713085
Etiketter:
Att laga,
Kassler,
Kött,
Vardagsmat