tisdag 8 januari 2013
DULCE DE LECHE-PANNACOTTA MED KARAMELLISERADE PECANNÖTTER
8 portioner
Ingredienser:
1 burk dulce de leche (är oftast på 397 g)
5 dl grädde
3 gelatinblad
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten, låt dem ligga i minst 5 min.
Värm upp grädden i en kastrull på spisen, och ta den från värmen precis när den börjat koka.
Rör ner dulce de lechen, och rör om med en vanlig handvisp tills den har löst sig.
Rör ner gelatinbladen, och häll sedan upp i portionsformar som du ställer i kylen i minst 6 timmar, allra helst över en natt.
Precis före servering, toppa med karamelliserade pecannötter.
KARAMELLISERADE PECANNÖTTER SOM TOPPING
Ingredienser:
100 g pecannötter
0,75 dl råsocker
0,25 dl vatten
1 rågad tsk flingsalt
Gör så här:
Hacka nötterna grovt, och rosta dem i en torr stekpanna ett par minuter,
tills de mjuknat lite och det börjar lukta gott om dem.
Häll över dem på en tallrik, och mät upp råsocker, vatten och flingsalt i stekpannan.
Rör om, koka upp under någon minut och låt det karamelliseras.
Det bubblande sockret är klart när det blir bärnstensfärgat.
Ta pannan av värmen, rör ner pecannötterna och blanda snabbt.
Häll sedan över på bakplåtspapper och låt stelna. Toppa panncottan med de finfina nötterna.
Källa: http://baraenkakatill.blogspot.se