tisdag 2 april 2024

NUTELLA SEMIFREDDO



ca 10 port
Ingredienser:
2 marängbottnar
4 st ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g)

Gör så här:
Separera gulor från vitor.
Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker.
Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra.
Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna och den krossade marängen.
Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten.
Fyll upp smeten i formen över hela marängbottnen.
Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten.
Garnera gärna med färska jordgubbar, minimaränger eller minimarsmallows och hyvlad dubbelnougat.