onsdag 1 januari 2014

PEPPARKAKSBROWNIES


Ingredienser:
100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
115 g smör
1 3/4 dl strösocker
1 3/4 dl farinsocker
4 ägg
½ tsk vaniljessens
knappt 2 ½ dl vetemjöl
en nypa salt

200-300 g pepparkaksdeg

Gör så här:
Värm ugnen till 160 grader.
Smält smör och choklad (hacka den gärna lite innan) i en kastrull.
Låt svalna lite.
Vispa (för hand) i båda sockersorterna i chokladblandningen.
Ha i ett ägg i taget medan du vispar.
Rör sedan i vanilj, vetemjöl och salt tills allt är blandat.
Ha i smeten i en form (ca 30 x 20 cm) klädd med bakplåtspapper.
Ta bitar av pepparkaksdegen i lite olika storlekar och fördelen ovanpå smeten.
Tryck ner vissa bitar lite.
Grädda mitt i ugnen i 30 min.
Låt svalna (gärna över natten).