12-15 bitar
Ingredienser:
3 ägg
2 dl socker
1 dl finriven morot
3/4 dl vetemjöl
3/4 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
Socker till bakplåtspapperet
Philadelphiafyllning:
100 g smör
100 g Philadelphiaost
3/4 dl florsocker
1 tsk valfri typ av vanilj. Vaniljstång, socker eller essens.
Gör så här:
Klä en långpanna med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker poröst.
Vänd sedan försiktigt ner den finrivna moroten.
Sikta ner de torra
ingredienserna och rör försiktigt tills smeten är slät.
Bred ut smeten
och grädda mitt i ugnen 225 grader ca 5-6 minuter.
Tag ut rulltårtan ur
ugnen och vänd upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper.
Om
bakplåtspapperet sitter hårt kan man lägga en fuktad handduk över en
stund så släpper den fint sedan.
Rör ihop alla ingredienserna till krämen.
Bred på krämen på rulltårtan när den svalnat något.