söndag 10 augusti 2014

MOROTSRULLTÅRTA

12-15 bitar
Ingredienser:
3 ägg
2 dl socker
1 dl finriven morot
3/4 dl vetemjöl
3/4 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
Socker till bakplåtspapperet


Philadelphiafyllning:
100 g smör
100 g Philadelphiaost
3/4 dl florsocker
1 tsk valfri typ av vanilj. Vaniljstång, socker eller essens.

Gör så här:
Klä en långpanna med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker poröst.
Vänd sedan försiktigt ner den finrivna moroten.
Sikta ner de torra ingredienserna och rör försiktigt  tills smeten är slät.
Bred ut smeten och grädda mitt i ugnen 225 grader ca 5-6 minuter.
Tag ut rulltårtan ur ugnen och vänd upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper.
Om bakplåtspapperet sitter hårt kan man lägga en fuktad handduk över en stund så släpper den fint sedan.

Rör ihop alla ingredienserna till krämen.
Bred på krämen på rulltårtan när den svalnat något.