lördag 15 november 2014

CHICKEN NUGGETS MED BASILIKASÅS OCH AIOLI


4 port.
Ingredienser:

ca 500 g kycklingfilé

1 ägg

1 dl ströbröd

1/2 dl finriven parmesan (på påse)

1 tsk citronpeppar

1 krm salt

smör + olja att steka i

Basilikasås:

2 dl lätt creme fraiche

4 msk olja

1 kruka färsk basilika

1/2 tsk salt

Aioli:

2 dl majonnäs av god sort

2 pressade vitlöksklyftor

1 krm salt

Tillbehör:

1 kg potatis

Smör
Flingsalt
Peppar
Ströbröd
Sallad

Gör så här:
Skrubba potatisen och skär den i stavar.

Lägg potatisen i smord lågpanna.
Salta, peppra och strö över ströbröd.
Hyvla smör med osthyvel och täck med det.
Stek i ugnen 175°, ca 60 min.
Skär kycklingen i mindre bitar.
Vispa ägget lätt med en gaffel.
Blanda ströbröd, parmesan, citronpeppar och salt.
Doppa kycklingbitarna först i ägg och sen i ströbrödsblandningen.
Stek bitarna i en blandning av smör och olja tills de får fin färg.
Kontrollera så kycklingen är genomstekt.
Kör basilika, olja, creme fraiche och salt i en mixer alt använd en stavmixer.
Blanda majonnäsen med pressad vitlök och salt.
Servera nuggets och potatis med dippsåserna i skålar.
Gärna med en stor god sallad till eller grönsaksstavar att dippa till.