måndag 18 januari 2016

KYCKLINGGRYTA MED KOKOSMJÖLK, INGEFÄRA OCH LIME

Ingredienser:
3 stora kycklingfileér
1 1/2 burk kokosmjölk, gärna kung markattas eller Santa Maria
1/2 dl creme fraiche
1 msk kycklingfond
1 msk röd currypasta
1-2 tsk sambal oeleak
skvätt soja
1 tsk honung
1/2 tsk paprikapulver
en pressad lime
2 tsk riven färsk ingefära
1 broccolihuvud
1 gul paprika
1 röd paprika
1/1 purjolök
Sockerärtor

Gör så här:

Strimla kycklingen och fräs i olja eller smör. Salta peppra.
Strimla paprikorna och purjolöken, skär broccolin.
Lägg i grönsakerna med kycklingen och häll på kokosmjölken.
Blir den för tjock, späd med vatten till önskad konsistens.
Rör ner resten av ingredienserna och koka upp.
Sänk plattan och låt grytan småputtra ett tag.
Ta bort från plattan, låt den stå lite. Smakerna sätter sig bättre.
Värm på några minuter om det svalnat.