Ingredienser:
25 g jäst
4 dl vatten
1 dl mjölk
1 msk honung
1,5 tsk salt
570 g vetemjöl special eller vanligt (9,5 dl)
60 g grahamsmjöl (1 dl)
ev. flingsalt
Gör så här:
Kväll: Rör ut jästen i lite av vattnet.
Tillsätt resten av vatten och mjölk när jästen är upplöst.
Häll i salt och honung och sist mjölet.
Blanda snabbt ihop till en deg i en stor bunke med en slev. (Ej maskin.)
Degen ska vara lite kladdig. Pudra över lite mjöl och låt gärna stå framme i rumstemperatur 0,5 tim och sätt sedan in i kylen för att jäsa över natten övertäckt med en bakduk eller plastfolie.
Nästa morgon: Häll upp degen på mjölat bakbord. Knåda inte. Tryck ut degen till en rektangel ca 2 cm tjock och skär så stora bitar du vill ha. Pudra över lite mjöl för synintrycket! Lägg över på bakpappersklädd plåt. Grädda i 225 º i ca 15-20 minuter.