Ingredienser:
Kaka:
2 1/4 dl socker
2 1/4 vetemjöl
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
150-200 g rivna morötter
1 dl rapsolja
Topping och fyllning:
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 msk pressad citron
300 g philadelphiaost
kokosflingor
röd karamellfärg
gul karamellfärg
Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner olja och morötter.
Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner dem försiktigt.
Häll smeten i 2 små springformar (ca 20 cm) och grädda 15-20 min i 175 C. Låt kallna helt.
Vispa samman ingredienserna till toppingen. Det ska blir riktigt vitt och fluffigt. Bred krämen mellan och runt om tårtbottnarna. Blanda kokos med några droppar karamellfärg i en plastpåse och gosa runt tills de fått färg. Klä tårtans kanter med kokosen och ställ den kallt. Godast dagen efter.