Ingredienser:
2 msk svartpeppar, grovmalen
2 tsk salt
2 msk lökpulver
1 st ägg
1 kg köttfärs
1 msk spiskummin
3 st vitlöksklyftor
2 msk svartpeppar, grovmalen
2 tsk salt
2 msk lökpulver
1 st ägg
1 kg köttfärs
1 msk spiskummin
3 st vitlöksklyftor
Gör så här:
Sätt ugnen på 100 grader. Blanda all smaksättning med ägget i en bunke och blanda sedan i köttfärsen. Knåda i maskin så färsen blir jämn. Forma köttfärsen till en jämn rulle utan håligheter, och rulla in i minst två lager ugnsfolie. Låt ändarna vara öppna så att vätska och fett kan rinna ut.
Sätt ugnen på 100 grader. Blanda all smaksättning med ägget i en bunke och blanda sedan i köttfärsen. Knåda i maskin så färsen blir jämn. Forma köttfärsen till en jämn rulle utan håligheter, och rulla in i minst två lager ugnsfolie. Låt ändarna vara öppna så att vätska och fett kan rinna ut.
Placera rullen på ett ugnsgaller med en plåt under så att vätskan rinner ner där, och ugnsbaka i 3,5 timme. Stäng av ugnen och låt rullen ligga kvar och svalna i en halvtimme, ta sedan ut den och låt den svalna (fortfarande inpackad). När den svalnat, lägg i kylen över natten och karva sedan remsor med en vass kniv eller osthyvel. Inför servering, stek på kebaben i smör och servera med dina favorittillbehör.