4 port:
Ingredienser:
4 port. pasta penne (ca 340 g)
300 g oxfilé
150 g champinjoner
1 gul lök
smör att steka i
1/2 köttbuljongtärning
1 dl vatten
4 dl vispgrädde
1/2 dl rödvin
1 msk kinesisk soja
2 vitlöksklyftor
färsk basilika
salt & svartpeppar
riven parmesanost
4 port. pasta penne (ca 340 g)
300 g oxfilé
150 g champinjoner
1 gul lök
smör att steka i
1/2 köttbuljongtärning
1 dl vatten
4 dl vispgrädde
1/2 dl rödvin
1 msk kinesisk soja
2 vitlöksklyftor
färsk basilika
salt & svartpeppar
riven parmesanost
Gör så här:
Hacka löken och skär champinjonerna i kvartar. Stek detta i smöret. Skär köttet i små bitar och låt det steka med. Häll på vatten & grädde. Tillsätt köttbuljong, rödvin, soja, pressad vitlök och lite hackad basilika. Smaka av med salt & peppar och låt puttra en stund så såsen tjocknar.
Koka pastan al dente. Låt den rinna av och rör sen ner den i såsen och låt stå och dra en stund under lock/folie.
Strö rejält med nyriven parmesanost över vid servering.