Ingredienser:
400 g rabarber [ca 1 l]
3,5 dl strösocker
1 tsk kardemumma
150 g smör
4 dl glutenfria havregryn
0,5 tsk salt
400 g rabarber [ca 1 l]
3,5 dl strösocker
1 tsk kardemumma
150 g smör
4 dl glutenfria havregryn
0,5 tsk salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skiva rabarberna.
Lägg i en form och strö över 1 dl socker.
Bryn smöret i en kastrull, dvs smält det under omrörning tills de skummar och är gyllene i färgen.
Ta av från värmen.
Blanda i 2,5 dl socker, 4 dl havregryn, 0,75 tsk salt och 1 tsk kardemumma i smöret och rör om.
Bred smeten över rabarberna. Grädda i 40 minuter.
Servera ljummen med en klick crème fraiche, vaniljsås eller vaniljglass.